Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εκπομπές μόνο για τις συλλογικές συμβάσεις στον “9,84″

ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των δημοσιογράφων του Αθήνα 9,84
Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 13 Οκτωβρίου 2011 (παρουσία και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί στα δημόσια ΜΜΕ:
- Εκφράζουμε την αγωνία μας για την αναίρεση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την οποία συνεπάγεται το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων.
- Στηρίζουμε την ενιαία συνδικαλιστική μας έκφραση, που τη θεωρούμε ως το τελευταίο μας καταφύγιο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Σημειώνουμε ωστόσο την ανάγκη αποτελεσματικότερου συντονισμού και αλληλοτροφοδοσίας συνδικαλιστικής ηγεσίας-βάσης, και εμπλουτισμού της μεθοδολογίας πάλης.
- Σημειώνουμε ότι στον χώρο των δημόσιων ΜΜΕ οι Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσιογράφων έχουν καταπατηθεί (με ανεπαρκή αντίδραση από μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων) από πέρσι, με τις προβλέψεις του μνημονίου. Αυτό το κακό προηγούμενο επιδεινώνεται τώρα περαιτέρω, αλλά απειλεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους συναδέλφους των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπου οι ΣΣΕ ήδη κατεξευτελίζονται. Θεωρούμε ότι επείγει η από κοινού αντιμετώπιση και η συντονισμένη δράση των συναδέλφων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...