Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μας βοηθάει να «Ζούμε αληθινά»

Το φλέγον ζήτημα της πρόσβασης  των ανασφάλιστων συμπολιτών μας  στη Δημόσια Υγεία ανέδειξε στην νέα του εκπομπή «Ζούμε αληθινά», χθες στις 18:00, o Δημήτρης Γιαγτζόγλου, με τη βοήθεια εθελοντών γιατρών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Ο καρδιολόγος Γιώργος  Βήχας, «ψυχή» του ιατρείου, αρχικά έθιξε το ζήτημα του Voucher για τους ανασφάλιστους, αναγνωρίζοντας ως θετική την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει «επιτέλους», όπως ο ίδιος ανέφερε, τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. Ωστόσο, εξέφρασε το παράπονο ότι τη στιγμή που ξένα μέσα ενημέρωσης και πρεσβείες δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών με καθαρά λογιστικό τρόπο.

Η νευρολόγος Βάσω Κουκούνη με τη σειρά της, έκανε συγκλονιστικές αναφορές σε περιστατικά ανασφάλιστων καρκινοπαθών που αντιμετώπισε ως γιατρός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Περιστατικά, που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να συνεισφέρει στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. «Δεν έχουν καμία απολύτως παροχή υγείας. Δεν καλύπτονται ούτε τα φάρμακα για τις χημειοθεραπείες», είπε η γιατρός.

Η κα Κουκούνη πρόσθεσε επίσης, πως ανασφάλιστοι που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας χρειάζονται κάθε μήνα εκατοντάδες ευρώ για τη φαρμακευτική αγωγή τους και δυστυχώς πολλοί από αυτούς αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος και σταματούν τη θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...