Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ξαναβγήκε στα FM ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της ΕΡΤ3

Μετά από προσπάθειες των τεχνικών ο ραδιοφωνικός σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 εξέπεμψε και πάλι στους 88 των FM της Θεσσαλονίκης. 


Οι εργαζόμενοι του 102 FM και του 9.58 είχαν συνεχίσει όλον αυτόν τον καιρό να μεταδίδουν το πρόγραμμά τους μέσω διαδικτύου, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν τον Ιούνιο στο κέντρο εκπομπής Χορτιάτη και κατέβασαν τον διακόπτη. 

Εδώ και τρεις μέρες ενεργοποιήθηκε η αναμετάδοση του προγράμματος τους από την κενή δημόσια συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Τα προβλήματα παραμένουν πολλά: από τεχνικής πλευράς, ο προσωρινός πομπός αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται περιστασιακά εκτός αέρα, ενώ έχει περιορισμένη εμβέλεια. Επίσης, υπάρχουν παρεμβολές από πειρατικούς σταθμούς οι οποίοι έσπευσαν να σφετεριστούν την κενή δημόσια συχνότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημόσιο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένο κατά τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, ενώ ακόμη χειρότερες είναι οι προοπτικές όταν λειτουργήσει ο διάδοχος φορέας ΝΕΡΙΤ.

Εργαζόμενος της ΕΡΤ3 έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Τώρα κατάλαβα πώς ένοιωθαν οι γονείς μας στην κατοχή, όταν τις νύχτες έβγαζαν το κρυμένο απαγορευμένο ραδιοφωνάκι τους και άκουγαν Ντόιτσε Βέλε. Δεν το περίμενα να βουρκώσω ακούγοντας, μετά από 3 μήνες σιωπής και αγώνα, τον σταθμό μας, το ραδιόφωνο των όρθιων εργαζομένων της ΕΡΤ 3. Γύρισα με το ετοιμοθάνατο αμάξι μου όλη την πόλη για να δω πώς ακούγεται. Καμπάνα. Πήγα και στον σταθμό να πώ δυο κουβέντες και είδα ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση. Την ίδια στιγμή της μέγιστης αυτής συγκίνησης ένοιωσα λύπη γι αυτούς που αποφάσισαν διαφορετικά. Αυτούς που χάνουν για μια ξεφτιλισμένη δίμηνη σύμβαση των 800 ευρώ αυτές τις στιγμές ανάτασης, πραγματικής αλληλεγγύης, αλτρουισμού. Στιγμές που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω... ερωτικές»

»Σκεφθείτε τη διαφορά. Κάποιοι άλλοι, ελπίζω πολύ λίγοι, αντί των προαναφερθέντων ευγενών κι ανθρώπινων συναισθημάτων, ανυπομονούν πότε θα μπουν τα ΜΑΤ να μας ανοίξουν τα κεφάλια για να πάρουν μία θεσούλα υπό την διοίκηση των γνωστών-άγνωστων παντελώς ανίκανων, των οποίων η βασική σχέση με την ΕΡΤ3 ήταν πάντα η ανάληψη του παχυλού τους μισθού από τα ΑΤΜ των τραπεζών.»

»Αλλά για τους άλλους που κατέθεσαν αίτηση -παρασυρμένοι από θλιβερούς συνδικαλιστές και βαστάζους της κυβερνητικής συμμορίας- και μετάνοιωσαν προλαβαίνουν να διορθώσουν το σφάλμα τους κι εμείς είμαστε εδώ να τους δεχτούμε με ανοιχτή αγκαλιά.»radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...