Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέδιο εξυγίανσης δημοτικών ραδιοσταθμών με 700 απολύσεις

Πρόγραμμα εξυγίανσης εν λειτουργία, με τουλάχιστον 700 απολύσεις, μελετά να εφαρμόσει η κυβέρνηση στα δημοτικά ραδιόφωνα.


Μολονότι το σχέδιο διαψεύστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, είναι πιθανό να υλοποιηθεί εντός του έτους, ώστε να συμπεριληφθούν οι 700 απολύσεις στον μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων μέχρι τα τέλη του 2013.

Ο στόχος για 2.000 απολύσεις θα συμπληρωθεί με τις απομακρύνσεις 1.000 εργαζομένων από τις αμυντικές βιομηχανίες και τις απολύσεις 250 - 300 επίορκων υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με την ποινή της οριστικής παύσης από τα πειθαρχικά συμβούλια.

Σύμφωνα με το Εθνος, το υπουργείο Εσωτερικών δέχεται εισηγήσεις για την οικονομική εξυγίανση των δημοτικών ραδιοφώνων, η οποία θα επιτευχθεί με μείωση του προσωπικού κατά 700 εργαζόμενους συνολικά, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών στους ΟΤΑ, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι το κλείσιμο των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά η μείωση του προσωπικού προκειμένου να μετριαστούν τα οικονομικά βάρη των δημοτικών προϋπολογισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...