Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΖΙΝΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ: 3 ερωτήσεις

Απαντά η δημοσιογράφος και παραγωγός του «Αθήνα 9,84»


* Ο Δήμος της Αθήνας έχει το ραδιόφωνο που του αξίζει;

-Νομίζω πως αρμόδιοι να απαντήσουν σ' αυτό είναι οι ακροατές του «Αθήνα 9,84». Είναι ένας σταθμός που μέσα στα πολλά χρόνια λειτουργίας του είχε λαμπρές στιγμές, σκαμπανεβάσματα κι απέκτησε πληγές. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω εγώ είναι πως οι δημοσιογράφοι του προσπαθούν πραγματικά να κάνουν ό,τι μπορούν για να τιμήσουν το βαρύ όνομά του, την καλή κληρονομιά του, αφήνοντας πίσω ιστορίες που μας πλήγωσαν όλους. Δουλεύουμε πολύ γι' αυτό, κάποτε πετυχαίνουμε, κάποτε όχι, κρινόμαστε καθημερινά.

* Σας εκφράζει το παλαιότερο σύνθημα «Ακούτε ραδιόφωνο, δεν λερώνει τα χέρια, δεν κουράζει τα μάτια»;

-Μπορεί να κουράζει τα αυτιά βέβαια, έτσι; Το ραδιόφωνο έχει την εξής μαγεία: μπορείς να είσαι όποιος θες, δεν είσαι δέσμιος μιας εικόνας, οπότε κι ο ακροατής έχει περιθώρια να ερμηνεύσει, ακόμη και με τη φαντασία του, αυτό που ακούει.

Είναι γρήγορο μέσο, οι λέξεις «πετάνε», φεύγουν λίγα δευτερόλεπτα αφού τις έχεις πει, δεν μπορεί να γίνει ένα rewind. Αγαπώ το γραπτό πάρα πολύ, αλλά, ναι, το ραδιόφωνο είναι άλλη μαγεία.

* Πόσο χωράει το χιούμορ στην ειδησεογραφία;

- Στις ειδήσεις καθόλου. Και μάλιστα με ενοχλεί η υπερβολική πια χρήση επιθετικών προσδιορισμών και αξιολογικών χαρακτηρισμών στα δελτία. Στο σχόλιο όμως, ναι, χωράει πολύ χιούμορ. Με σεβασμό και λογικό μέτρο, γιατί μπορείς να ξεφύγεις πολύ εύκολα. Εχει και το χιούμορ την τέχνη του και είναι λεπτή, δεν είναι το στούντιο καφενείο, ούτε οι ακροατές προσωπικοί μας φίλοι. Χρειάζεται, πάντως, σε δόσεις. Είναι λυτρωτικό, με τόση σοβαροφάνεια γύρω μας.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...