Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Alpha 98 9: H εκπομπή Γιάφκα μεταδόθηκε ζωντανά από τη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Τζάνειο

Η πρωτοβουλία του Αlpha 98 9 και της ραδιοφωνικής εκπομπής Γιάφκα με τον Σπύρο Χαριτάτο για τη μετάδοση της εκπομπής την Παρασκευή 15 Μαρτίου για πρώτη φορά ζωντανά από τη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Τζάνειο Νοσοκομείο είχε τεράστια απήχηση στους φίλους του ραδιοφώνου αλλά και του διαδικτύου.

Η εκπομπή Γιάφκα κατέγραψε με τον πιο άμεσο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που είναι εξαρτημένα από διάφορες ουσίες και το πώς έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Στο επίκεντρο της εκπομπής ήταν οι επιπτώσεις από το ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας των παραρτημάτων του ΟΚΑΝΑ, καθώς εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα απεξάρτησης θα αναγκαστούν να διακόψουν την θεραπεία τους.

Ο Σπύρος Χαριτάτος μέσα από ένα μεταλλικό διώροφο κοντέινερ στον εξωτερικό χώρο του Τζάνειου Νοσοκομείου στον Πειραιά έδωσε το μικρόφωνο σε άτομα που είναι ενταγμένα στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Οι μαρτυρίες τους ήταν αποκαλυπτικές: «Φοβάμαι τώρα με την κρίση μήπως επιστρέψω στην πιάτσα γιατί μπορεί να σταματήσει η θεραπεία μου και η ψυχολογική στήριξη που έχω από τον ΟΚΑΝΑ» είπε ο Πολύκαρπος, ενώ ο Παναγιώτης πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα μου δίνει την ευκαιρία να επιλέξω ποια ζωή μου αρέσει. Όμως υπάρχουν παιδιά που έχουν χάσει την ελπίδα τους. Οι περικοπές στον ΟΚΑΝΑ είναι η χαρά του μεγαλέμπορου».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Πέρασαν πολλά χρόνια για να αναγνωρίσουμε πως οι χρήστες είναι ασθενείς», ενώ ο υπεύθυνος προγράμματος του ΟΚΑΝΑ στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ψυχίατρος, Κωνσταντίνος Κοκκώλης, υποστήριξε πως «Δεν υπάρχουν στεγανά, χρήστες ναρκωτικών μπορεί να είναι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί… Η έναρξη της χρήσης έχει φτάσει στην Α’ Γυμνασίου. Το πρόβλημα μεταδίδεται σε όλη την οικογένεια».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, η οποία υπογράμμισε πως «ο ΟΚΑΝΑ επιβιώνει από θαύμα».

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στο:
www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=7044&prodId=68

Το πρόγραμμα του Alpha 98 9 είναι διαθέσιμο πέρα από τη γνωστή συχνότητα και μέσω του site www.alpha989.com καθώς και μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, Alpha 989. Ο Alpha 98 9 βρίσκεται σε επαφή με τους ακροατές του και μέσω των social media (Facebook: Alpha 989, Twitter: Alpha 989).

Alpha 98 9: Το ραδιόφωνο που σε ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...