Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δεν περίμεναν το κλείσιμο της ΕΡΑ στην Καβάλα

«Τίτλους τέλους» για την ΕΡΑ Καβάλας επιφύλαξε η νέα προκήρυξη για τις 1.453 θέσεις στο μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς για την Καβάλα προβλέπεται μόνο μια επιπλέον θέση εργασίας (η οποία θα προστεθεί στις 4 θέσεις που προέβλεπε η προηγούμενη προκήρυξη), και αυτή για καθήκοντα Τεχνικού-Ηλεκτρονικού (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Πλέον η ΕΡΑ Καβάλας υποβαθμίζεται σε Κέντρο Εκπομπής (Κ/Ε) Καβάλας και, ουσιαστικά, «εξαφανίζεται» από τον χάρτη της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Δημήτρης Κρομμύδας: «Διαγράφτηκαν 70 χρόνια ιστορίας σε μια βραδιά»
Απογοητευμένος, αλλά και έκπληκτος (καθότι δεν περίμενε, όπως ανέφερε, την πλήρη κατάργηση της ΕΡΑ Καβάλας) εμφανίστηκε ο πρώην -πλέον- διευθυντής της ΕΡΑ Καβάλας Δημήτρης Κρομμύδας, μιλώντας στο KavalaPress. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κρομμύδας τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι »Δεν το περιμέναμε. Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα ακουγόντουσαν για το μέλλον της ΕΡΑ Καβάλας, αλλά το σενάριο που υπερίσχυσε δεν το περιμέναμε. Βέβαια και στους άλλους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που παραμένουν σε λειτουργία τα πράγματα είναι δραματικά (Σ.Σ. Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ προβλέπεται η λειτουργία μονάχα της ΕΡΑ Κομοτηνής και της ΕΡΑ Ορεστιάδας). Με έναν μόνο δημοσιογράφο σε κάθε περιφερειακό σταθμό, περιμένετε να γίνει ουσιαστική δουλειά;».
Όσον αφορά το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Κρομμύδας παρατήρησε ότι «Το μόνο που περιμένουμε είναι να τοποθετηθούν οι πολιτικοί άρχοντες της Καβάλας. Πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα διότι διαγράφτηκαν 70 χρόνια ιστορίας της ΕΡΑ Καβάλας μέσα σε μια βραδιά. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει διάδοχος κατάσταση. Δεν ξέρουμε πού θα παραδώσουμε τα κλειδιά του κτιρίου, τον εξοπλισμό και -κυρίως- το αρχείο. Κανονικά αυτά ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλά αυτή την στιγμή ουδείς γνωρίζει κάτι περισσότερο».

Τέλος, ο κ. Κρομμύδας επεσήμανε με νόημα ότι «Στην ΕΡΤ εργάζονταν 2656 άτομα, εκ των οποίων 319 στα περιφερειακά ραδιόφωνα. Πλέον, προβλέπεται η πρόσληψη 2042 εργαζομένων, εκ των οποίων μόνο 60 (5 εργαζόμενοι σε καθέναν από τους 12 ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας) θα εργάζονται στο ραδιόφωνο. Συνεπώς 259 εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο οδηγούνται στο ταμείο ανεργίας. Το ποιος τομέας χτυπήθηκε περισσότερο από το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι εύκολο να το συμπεράνετε. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα με το ραδιόφωνο δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Μπορεί να εμφανιστεί κάποιο κονσόρτσιουμ (στο πρότυπο της Digea) και να αναλάβει την διαχείριση του ραδιοφώνου. Είναι ένα σενάριο που ουδείς μπορεί να αποκλείσει.»

Πηγή: KavalaPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...