Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Aνω – κάτω στο «Κανάλι 1»

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και περίπου ένα μήνα στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1» βγήκε εκτός κάθε ελέγχου το Σάββατο, καθώς διαδραματίστηκαν απίστευτα γεγονότα. Προσαγωγές εργαζομένων και συνδικαλιστών, αλληλομηνύσεις, αλληλοκατηγορίες, την ώρα μάλιστα που οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου να σιγήσει τελείως το ραδιόφωνο, που μέχρι τότε λόγω της απεργίας των εργαζομένων έπαιζε μόνο μουσική.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί κατ” εντολήν της διοίκησης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗΡΑΠ), όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση του δήμου αλλά και η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας(ΕΤΕΡ), μπήκαν στο στούντιο και συνέλαβαν έναν ηχολήπτη, που εκείνη την ώρα εκτελούσε βάρδια ασφαλείας, με τη δικαιολογία ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί γιατί συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 7 άτομα που απολύθηκαν.

Ετσι ο ηχολήπτης βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, όπου ύστερα από παρεμβάσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, μελών του Δ.Σ., εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, βουλευτών του Πειραιά, καθώς και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, και τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν, αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την επιστροφή του όμως στο ραδιόφωνο και στην προσπάθειά του να μπει στο κτίριο, σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία» του Γ. Μίχα, εμποδίστηκε η είσοδός του από πέντε «φουσκωτούς» που κανένας δεν γνώριζε ποιον εκπροσωπούσαν.

Εκεί σημειώθηκαν καινούργιες αντεγκλήσεις και αψιμαχίες, που τελικά οδήγησαν στις συλλήψεις του προσωπάρχη της ΔΗΡΑΠ Α. Ρηγόπουλου, όπως επίσης και του πρόεδρου της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλου, που και αυτοί αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η ΔΗΡΑΠ δεν πήρε καμία θέση για τα περιστατικά, καθώς στην ανακοίνωσή της μιλάει αποκλειστικά για τις απολύσεις που έγιναν, κατηγορώντας γι” αυτές την αντιπολίτευση.

Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνία (ΕΤΕΡ) σε ανακοίνωσή της αφού πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο ότι «σπέρνοντας ανέμους πολύ σύντομα θα θερίσει θύελλες» επισημαίνει ότι «για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό».

Η παράταξη του Γ. Μίχα καταγγέλλει τους «τραμπουκισμούς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει με το έτσι θέλω ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και η δημοτική αρχή» και ζητάει την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...