Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στα χέρια των απλήρωτων εργαζομένων θα περνούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί

Απαρχή σημαντικών εξελίξεων στο ραδιοφωνικό τοπίο σηματοδοτεί η υπερψήφιση της τροπολογίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, που προβλέπει... την αφαίρεση αδειών λειτουργίας των σταθμών από τους χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες τους και την χορήγησή τους στους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης έκανε αποδεκτή την συγκεκριμένη τροπολογία κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου «για τη συγχώνευση/κατάργηση φορέων του Δημοσίου». Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν το ραδιοφωνικό σταθμό με νόμιμη άδεια οι εργαζόμενοι όταν παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες από τον εργοδότη τους ή στην περίπτωση που ο σταθμός έχει πάψει ή διακόψει το πρόγραμμα του για 6 μήνες.

Την τροπολογία συνυπέγραφαν η Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.) με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜ.ΑΡ.).

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο κ. Κακλαμάνης έλαβε την παραπάνω πρωτοβουλία με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Στην ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι «πρέπει να δοθεί μια απάντηση στους σαλταδόρους και βαρώνους των ΜΜΕ» και επέκρινε όσους βουλευτές «στήνονται στην ουρά για να βγουν για δύο δευτερόλεπτα στην τηλεόραση».
Η υιοθέτηση της πρότασης από την Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή της και σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς με ανάλογα προβλήματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...