Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

"Μεσαιωνικό κάτεργο" θέλουν το ραδιόφωνο της Εκκλησίας...


Έφτασε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ  η ατομική σύμβαση – σοκ  που προτείνει η Ελλαδική Εκκλησία για  τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας. 

Το κείμενο πέραν των εξωφρενικών μειώσεων μισθών 43% περιελάμβανε όρους που σκοπό έχουν να μετατρέψουν το ραδιοφωνικό μέσο της Εκκλησίας σε μεσαιωνικό κάτεργο!

Μεταξύ άλλων η επίσημη Εκκλησία ζητεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση που θα ακυρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα και θα δίνει εξουσιοδότηση στον διορισμένο θεολόγο – διευθυντή να ελέγχει τα προσωπικά αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των τηλεφώνων τους!

Η μεσαιωνική σύμβαση (που  όμοια της δεν έχει τολμήσει να προωθήσει ούτε ο πιο ανάλγητος  εργοδότης) έβγαλε από τα ρούχα τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αμέσως την απέρριψαν. Ακολούθησαν  διαπραγματεύσεις για τροποποίησή  της που φαίνεται να πέφτουν στο κενό. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του είχε ήδη διαμηνύσει σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ την Τρίτη το μεσημέρι ότι θα βάλει λουκέτο στο ραδιόφωνο ( και θα απολύσει τους 25 εργαζόμενους) αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...