Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στον ξενώνα του συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ»

Η εκπομπή «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου

Αίσθηση προκάλεσε στους ακροατές του Alpha 98 9 καθώς και στους χρήστες των social media, για το ελληνικό ραδιόφωνο, η σημερινή απευθείας μετάδοση της εκπομπής «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου, από τον ξενώνα του συλλόγου συμπαράστασης κρατουμένων «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ».

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κρατούμενοι, ακόμα και στη δική μας εποχή, αντιμετωπίζονται από την πλειονότητα με προκατάληψη, φόβο, αλλά και επιθετικότητα. Στη ραδιοφωνική «ΓΙΑΦΚΑ» του Σπύρου Χαριτάτου μάνα αποφυλακισθέντος συγκλόνισε όταν περιέγραψε τη στιγμή που ο 35χρονος γιος της πέρασε το κατώφλι του σπιτιού με το αποφυλακιστήριο στα χέρια. «Μάνα φοβάμαι, αυτός ο εφιάλτης έξω από τη φυλακή είναι εφιάλτης που δεν ξέρω αν θα τον αντέξω. Θα μου δώσουν δικαίωμα στο να επιβιώσω;», είπε στη μητέρα του, ενώ έκλαιγε με λυγμούς.

Ο σύλλογος «Ονήσιμος», ο οποίος έχει σκοπό να βοηθά ηθικά και υλικά τους φυλακισμένους και της οικογένειες τους, απεύθυνε έκκληση μέσω του προέδρου του, Ιωάννη Παπασαραντόπουλο, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να φτιάξει σχολεία και σχολές εκμάθησης τεχνών στις φυλακές «έτσι ώστε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι ένα εφόδιο στα χέρια τους». «Οι αποφυλακισμένοι βρίσκουν πολύ δύσκολα δουλειά. Οι εργοδότες φοβούνται ότι θα χαλάσουν και οι άλλοι εργαζόμενοι» τόνισε ο κ. Παπασαραντόπουλος.

Σοκ προκάλεσε η καταγγελία που έκανε ο σύλλογος για τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των φυλακισμένων, καθώς και για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε είδη πρώτης ανάγκης, σε φάρμακα αλλά και χρηστικά αγαθά.

Τέλος, ο Αντώνης Αραβαντινός, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, υπογράμμισε «την απουσία του κράτους στην μετα-σωφρονιστική πολιτική», ενώ υπογράμμισε ότι « ο σύλλογος ‘Ονήσιμος’ και η Εκκλησία έρχονται να καλύψουν την έλλειψη του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...