Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Γιάννης Σμαραγδής μπήκε στη «Γιάφκα»!

«Έχει χαθεί το μέτρο. Αν είχε μέτρο ο Έλληνας δεν θα πήγαινε στη Χρυσή Αυγή.               Η Χρυσή Αυγή έχει οικοδομήσει όλη την παρουσία της στο φόβο», είπε το πρωί, μέσα από το στούντιο του  Alpha 989 και τη «Γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου, ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής.

«Οι Κασσιδιάρηδες είναι τρομοκρατημένα άτομα. Αν ρωτήσετε τους ανακριτές θα σας πουν ότι μπήκαν μέσα τρομοκρατημένοι, σαν Παναγίες  και όταν βγήκαν έξω κλωτσούσαν», είπε ο κ. Σμαραγδής. Επίσης, δήλωσε ότι: «Ο εγωισμός μπορεί να σε οδηγήσει στην εκδικητικότητα. Αυτή η μικρή ομάδα συγκέντρωσε ξαφνικά όλη την οργή των ανθρώπων και το μίσος των ανθρώπων».

 «Ένας άνθρωπος που  συμπεριφέρεται με απίστευτη  επιθετικότητα, στο βάθος φοβάται  να μην καταλάβουν οι άλλοι  τον πραγματικό του εαυτό», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο κ. Σμαραγδής υποστήριξε επίσης ότι:  «Όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης η Ελλάδα είναι αιώνια. Προσωρινά συμβαίνουν κάποια πράγματα, αλλά επειδή υπάρχει σημαντικός λόγος για την ύπαρξή της, η Ελλάδα δεν πεθαίνει».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι: «H Ελλάδα είναι μια χώρα τραυματισμένη και πρέπει να δει από που ήρθαν αυτά τα τραύματα, εάν είναι εξωγενή ή από εμάς. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός λαός, αλλά τον παρασύρουν οι σειρήνες και χάνει το δρόμο του.  Είμαστε στη μέση τού να συνέλθουμε από μία επιβολή ενός αλλότριου πολιτισμού που μας άλλαξε το δρόμο. Όλοι βγάλαμε τα πόδια μας έξω από το σεντόνι, λειτουργήσαμε με απερισκεψία, ξεφύγαμε».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στον Σωτήρη Μουστάκα και τον ρόλο που του παραχώρησε στην ταινία «Ελ Γκρέκο», λέγοντας ότι: «Tου πρότεινα να παίξει στο “Ελ Γκρέκο” και το αποδέχτηκε με έναν όρο, να μην πληρωθεί.  Ήξερε ότι θα πεθάνει». Τέλος, συμπλήρωσε ότι: «Στη συνέχεια του έδωσα το σενάριο και τις σκηνές που ήταν να παίξει…  Όταν χρειάστηκε να μικρύνουν οι σκηνές αυτές και τον ενημέρωσα,  μου είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και του έκοψα τα λόγια του Τιτσιάνο: “αυτός ο πίνακας είναι ελληνικός”. Με πήρε τηλέφωνο και  μου είπε: “’O,τι άλλο θέλεις να κόψω, αλλά μην μου πάρεις από το στόμα αυτού του ρόλου τη λέξη ελληνικός. Θέλω να την πω για πολλούς λόγους αυτή τη λέξη. Αργότερα έμαθα ότι είχε ζητήσει να μπει πάνω από τον τάφο του η ελληνική σημαία. Ήταν μεγάλος πατριώτης, μεγάλος καλλιτέχνης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=9210&prodId=68&prodId=68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...