Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Στάθης Δρογώσης "σε πρώτο ενικό"


Συντονιστείτε την Παρασκευή , 17 Σεπτεμβριου, 15:00 με 17:00 στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4 και ακούστε το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό talk show "σε πρώτο ενικό" με τους Νίκο Παπαϊωάννου και Σπύρο Μιχαλόπουλου. Καλεσμένος είναι ο δημοφιλής τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης 

Ο Στάθης Δρογώσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.Υπήρξε τραγουδιστής και ένας από τους βασικούς συνθέτες του συγκροτήματος  «Τα φώτα που σβήνουν»,το οποίο κυκλοφόρησε τους δίσκους «Τα φώτα που σβήνουν» 1999 Warner  και «Η γη απ΄ τ΄ αστέρια» 2001 Warner. Με το συγκρότημα επίσης συμμετείχε στο δίσκο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον τίτλο «Στον Π», MINOS-EMI 2000, διασκευάζοντας το τραγούδι «Που να γυρίζεις».
    Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 2001 εργάστηκε ως μουσικός, τραγουδιστής και ενορχηστρωτής, σε  συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη όπως στα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, που παρουσιάστηκαν διασκευασμένα το 2001 στο Γκάζι και στο «Ο ήλιος και ο χρόνος» σε στίχους Μίκη Θεοδωράκη που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2002. Με την ευκαιρία αυτής της συναυλίας μελοποίησε και τραγούδησε σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη από το ίδιο έργο, το τραγούδι «Πυροβολήστε τον χρόνο».
 Με τίτλο «Ο χειμώνας δε θαρθει»  κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη MINOS–EMI,ο πρώτος προσωπικός του δίσκος σε παραγωγή του Μανώλη Φάμελλου
Τον Οκτώβρη του 2005 ο Στάθης Δρογώσης πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Θα περάσουν οι μέρες», το οποίο κυκλοφορεί στο repackaging του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Ο χειμώνας δε θαρθει». 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...