Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

HOT συγκρούσεις στα FM


Επανήλθε ο HOT στα FM. Παρά το κλείσιμο του ,μαζί με άλλους σταθμούς, την Πέμπτη από την ΕΕΤΤ , παρουσία εισαγγελέα, ο HOT επανήλθε στους 104,6 εκπέμποντας το πρόγραμμα του. 

Ο σταθμός δεν έχει άδεια καθώς με την 388/2007 απόφασή του , το ΕΣΡ ανακάλεσε την προηγούμενη του (26/2007) που του χορηγούσε το καθεστώς της νόμιμης λειτουργίας.

 Στη συνέχεια η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την 1021/2009 επικύρωσε την απόφαση του ΕΣΡ. Εντός ΕΙΙΡΑ ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είχε δηλώσει απευθυνόμενος στο Παναγιώτη Κωστάκη ιδιοκτήτη του δεύτερου σταθμού σε ακροαματικότητα (8,4%) HOT FM πως εκείνος έκανε τις καταγγελίες θεωρώντας πως ο σταθμός δεν έχει άδεια. 

Υπήρξε πυκνή αλληλογραφία μεταξύ ΕΣΡ και ΕΕΤΤ και εν τέλει το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της επιτροπής τηλεπικοινωνιών για κλείσιμο. Ο πομπός κατέβηκε την Πέμπτη και ανέβηκε ξανά την Παρασκευή.

Η περίπτωση του δεύτερου σταθμού του δήμου Αθηναίων είναι διαφορετική. Ο σταθμός επίσης δεν είχε άδεια, καθώς αυτές τις χορηγεί το ΕΣΡ. Διέθετε μια απόφαση , χωρίς νομική αιτιολόγηση από το υπουργείο Μεταφορών (1838, 4.12.2003) που ανέφερε πως ο σταθμός θα εξέπεμπε με 10 KW και πως η συχνότητα … «παραχωρείται σε προσωρινή βάση και μόνο θα την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων»! 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου , Κωνσταντίνος Παπαλέξης διαπίστωνε πως «το παρόν έγγραφο σε καμία περίπτωση δεν επέχει θέση αδειοδότησης» αλλά αποτελούσε… «συγκατάθεση για προσωρινή χρήση συχνότητας» μόνο για την Ολυμπιακή περίοδο! 

Μαζί με τους δύο σταθμούς η ΕΕΤΤ έκλεισε και τους Κρήτη FM , ΡάδιοΑστυ 90,6, free 98, Blue Space 107,2 και τους αγνώστου ταυτότητας πους εξέπεμπαν στους 93,8 και 107,6.

Σε ανακοίνωσή ο Air 104,4 διαμαρτύρεται για το κλείσιμό του και επισημαίνει πως “εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΕΣΡ την επόμενη Τρίτη”. TYPOLOGIES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...