Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Μανδρέκας στο «Χαίρω πολύ Ξυνόπουλος»

Σήμερα στις 23:00 θα απολαύσουμε στην εκπομπή του Γιάννη Ξυνόπουλου «Χαίρω πολύ Ξυνόπουλος» τον ταλαντούχο ¨Έλληνα μουσικό Γιώργο Μανδρέκα σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες στον Αθήνα 9,84.
Γνωστός σε όλους για την αδυναμία του στη Latin μουσική θα μας ταξιδέψει από την Αθήνα μέχρι την Κούβα σε ένα μουσικό ταξίδι θα μας περιγράψει τις εμπειρίες του και θα προσπαθήσουμε να μπούμε στη λογική ενός ανθρώπου που γράφει παράλληλα με τη Latin μουσική και Ρεμπέτικα....
Το Μανδρέκα θα μπορείτε να τον απολαύσετε και live την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου καλεσμένος του συγκροτήματος " La Cucaracha" στις 22:00

Βιογραφικό :
Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958, ανακάλυψε τη μουσική γύρω στα δώδεκα, πρώτα με μια κιθάρα και μετά προχώρησε στα τύμπανα.
Τα ακούσματα τότε ήταν δυο ειδών, η ελληνική μουσική και η rock στο ξεκίνημα της ίσως. Σε λίγα χρόνια δημιούργησε το πρώτο γκρουπάκι, παίζοντας σε πάρτι και σε φιλικές συναντήσεις, παράλληλα έκανε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Γεράσιμο Μηλιαρέση. Οι πρώτες "επαγγελματικές" εμφανίσεις σαν drummer στα τέλη της δεκαετίας του 80' ήταν σε clubs της εποχής και σε συναυλίες κυρίως rock, blues και jazz. Αργότερα τα πράγματα σοβαρεύουν, πηγαίνει στο κεντρικό ωδείο του Κώστα Κλάβα, κρουστά, θεωρία, ειδικό αρμονίας, ιστορία της μουσικής, διεύθυνση  χορωδίας κλπ. Γύρω στο 1986 πειραματίζεται με τα Latin κρουστά (congas-bongo) και γνωρίζει τη salsa όπου τον κερδίζει μόνο αυτή για αρκετά χρόνια. Το 1994 φτιάχνει το groupo conga με τη συνδρομή του Άλκη Κόλια και της κουβανής Katia Gonzalez όπου για αρκετά χρόνια παίζει σε όλα τα «Latin» στέκια της Αθήνας και όχι μόνο. Κάνει τρία ταξίδια στην Κούβα γεμάτα μουσικές περιπέτειες και εμπειρίες. Το 2003 φτιάχνει τους O.L.A. (Orquesta Latina de Arenas) . Παράλληλα γράφει στίχους (σε ελληνικά και ισπανικά) και συνθέτει από έντεχνο μέχρι Latin. Πολλές συνεργασίες με γνωστούς  καλλιτέχνες είτε ηχογραφώντας είτε συμμετέχοντας σε συναυλίες ( Βαγγέλης Γερμανός, Πέτρος Δουρδουμπακης, Γεράσιμος Λαβράνος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Σάκης Ρουβάς, son de Cuba, la cucaracha, Salvador Sango, Tierra Brava, Funkollectiv κ.α.) .
Τελευταία ετοιμάζει μια νέα συλλογή τραγουδιών με βάση τον ελληνικό στίχο και την ποίηση με το συγκρότημα "THALASSA"
Δείγμα δουλειάς του Μανδρέκα :
http://www.youtube.com/watch?v=WqAmH7fpeR4&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...