Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

AMADEUS ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ

The Ghost cinemaImage by phill.d via FlickrTην Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι ο Γιάννης Γαβρίλης παρουσιάζει στην εκπομπή του Δευτέρου Προγράμματος ‘’Στα Φώτα της Ράμπας’’ την παράσταση του Πήτερ Σάφερ ‘’ Α Μ Α D E U S’’ που κάνει πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ‘’Βρετάνια.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα ερμηνεύσει τον Μότσαρτ με συμπρωταγωνιστή, στον ρόλο του Σαλιέρι, αλλά και σκηνοθέτη της παράστασης τον Δημήτρη Λιγνάδη, που θα μιλήσουν για αυτό το πρωτότυπο ανέβασμα του θεατρικού έργου του Πήτερ Σάφερ το οποίο δεν είναι μια βιογραφία του Μότσαρτ αλλά μια μυθοπλασία που μιλά ντοκουμενταρίστικα για τα τελευταία δέκα χρόνια του Μότσαρτ, τη σχέση του με τον ομότεχνό και άσπονδο φίλο του Αντόνιο Σαλιέρι και βέβαια την εποχή του κλασικισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η αναφορά του Δημήτρη Λιγνάδη στον τρόπο που είδε σκηνοθετικά αυτό το έργο του Πήτερ Σάφερ και την συνύπαρξη στη σκηνή στοιχείων κλοουνερί-μπουφονερί (ο Δημ.Λιγνάδης δεν κρύβει την αγάπη του για το τσίρκο…) ενός κοστουμιού εποχής με ένα.. τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι.. μαζί με τις εικαστικές προβολές στο κυκλόραμα που θα έχει στηθεί στο βάθος της σκηνής γι’ αυτόν τον λόγο..

A M A D E U S…
…Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι ‘’Στα Φώτα της Ράμπας’’ με τον Γίαννη Γαβρίλη από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και 102,9
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...