Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Να υπάρξει εξορθολογισμός στον προϋπολογισμό του Καναλιού 1 Πειραιά

Να υπάρξει εξορθολογισμός στον προϋπολογισμό του Καναλιού 1 του Πειραιά και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους, ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας..

.Ο κ. Μίχας, που υπενθυμίζεται συμμετέχει από τη θέση του απλού μέλους στο Δ.Σ. της ΔΗΡΑΠ, καταψήφισε τον προτεινόμενο από τη διοίκηση προϋπολογισμό για το 2011, ύψους 2,6 εκ. € και προανήγγειλε καταψήφισή του και στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν υπήρξε προσπάθεια περιστολής των δαπανών παρά τις δεσμεύσεις του ιδίου του δημάρχου, με αποτέλεσμα ο φετινός προϋπολογισμός του Καναλιού 1 να κινείται στα ίδια επίπεδα - εάν όχι και παραπάνω - από τον αντίστοιχο περσινό.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μίχας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Ουσιαστικά η πρόταση της διοίκησης είναι να μην γίνει καμία αλλαγή. Εμείς διαφωνούμε, το Κανάλι 1 πρέπει να κάνει μια νέα αρχή, βασισμένη σε ένα βιώσιμο πλάνο, που πρέπει να εκπονηθεί με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στους συμπολίτες μας Πειραιώτες. Ο Δήμος δεν μπορεί να τροφοδοτεί εσαεί και πλουσιοπάροχα ένα ραδιόφωνο που επιβιώνει αντιπαραγωγικά».

Καταθέτοντας τις προτάσεις του ο κ. Μίχας σημείωσε ότι «Το νέο, υγιές περιβάλλον στο Κανάλι 1 μπορεί να διαμορφωθεί, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μετατάξεων του πλεονάζοντος ανθρωπίνου δυναμικού, περικόπτοντας περιττές λειτουργικές δαπάνες, βάζοντας πλαφόν στα ρετιρέ της μισθοδοσίας, εξαλείφοντας το φαινόμενο της αργομισθίας, διασφαλίζοντας τους μισθούς των εργαζομένων και κυρίως δημιουργώντας μια νέα ελκυστική ταυτότητα για το Κανάλι 1, ώστε να αυξήσει και τους ακροατές και τα πενιχρά έσοδά του, όσο αυτό είναι εφικτό την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, καθώς ο προϋπολογισμός του είναι βαθύτατα ελλειμματικός».

Στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε ακόμη ενημέρωση από τη διοίκηση για την σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στη μισθοδοσία των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί προϋπόθεση για την αξιόπιστη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας.

Τέλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη διοίκηση της ΔΗΡΑΠ για ορισμένα από τα οποία δεν έχει λάβει ολοκληρωμένες απαντήσεις. Ειδικότερα :
Ποιος ήταν ο τελικός προϋπολογισμός του Καναλιού 1 το 2010;
Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι;
Ποιες είναι οι αμοιβές τους (ανώνυμα, μόνο με τις ιδιότητες);
Υπάρχουν ή όχι αργόμισθοι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1;
Ποια είναι τα χρέη που έχει αυτή τη στιγμή το Κανάλι 1 προς τρίτους; Από ποια πηγή χρηματοδότησης προέρχεται η επιδότηση του δήμου προς το Κανάλι 1;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...