Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αναβρασμός στα δημοτικά ΜΜΕ

Μπροστά στην απειλή λουκέτου σε 984, επικοινωνία και TV100


Mε την υπενθύμιση ότι για να κλείσει ένα δημοτικό ραδιόφωνο απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου και της συνάντησης ΕΣΗΕΑ - Μιχελάκη, όπου «πέρασε» το θέμα στις αποφάσεις των Δημάρχων, απαντούν οι (για καιρό απλήρωτοι) εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο «επικοινωνία 94FM», στα σενάρια που εξετάζονται και αποκάλυψε η Κ.Ε. μεταξύ των οποίων εξετάζεται το λουκέτο στα δημοτικά ραδιόφωνα.


«Ο "Αθήνα 9,84" δεν είναι μια κλασική δημοτική επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιές για τρεις συνεχείς χρήσεις μπορούν να κλείσουν. Για το θέμα αυτό ο κ. Καμίνης απάντησε ότι η σχετική πρόβλεψη υπάρχει πράγματι στο νόμο, αλλά το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Και κατέληξε: «Βλέπετε πως ό,τι κι αν συμβαίνει, υπάρχει εργασιακή αναταραχή. Ελπίζω να μην κλείσουμε τη θητεία μας έτσι».

Στο ίδιο μήκος κύμματος, ο Γ. Μπουτάρης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα για τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Θεάματος Επικοινωνίας(ΔΕΠΘΕ), για την οποία τόνισε ότι δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης.

Άφησε ανοιχτό το θέμα της νομικής οδού για υπεράσπιση της επιλογής αυτής και δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ.Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν.

Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ».


Πάντως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επικοινωνίες και επαφές μεταξύ των εργαζομένων σε διάφορα δημοτικά ΜΜΕ, με στόχο να συντονιστούν και να αντιμετωπίσουν την όποια απειλή αφήνει ανοιχτή, η υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου, που δεν είναι οριστικό. Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση έχει αποκλειστεί (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) η μεταφορά εργαζομένων από δημοτικές επιχειρήσεις σε κενές θέσεις δήμων, θέμα που εδώ και ένα χρόνο αποτελούσε πεδίο διαπραγμάτευσης με δημάρχους.



Νάσος Μπράτσος/enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...