Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τα Ιωάννινα στο πλευρό της ΕΡΑ

Δήλωση του Περιφερειάρχη


Με εκπομπές μέσω διαδικτύου από εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επαρχία, συνεχίζει η «Πρωινή Ενημέρωση» τις δημοσιογραφικές της εξορμήσεις ανά την Ελλάδα. Την Παρασκευή ολοκληρώνεται η τετραήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα, λόγω του νέου «μαύρου», με το κατέβασμα του πομπού. 


Ο περιφερειάρχης θα προσπαθήσει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΑ

Υπέρ της λειτουργίας της ΕΡΑ Ιωαννίνων, η οποία σίγησε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το κατέβασμα του πομπού, τάσσεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Έτσι, προστέθηκε στις αισιόδοξες φωνές των τοπικών φορέων που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ, που μέχρι αύριο θα εκπέμπει πρόγραμμα από τα Γιάννενα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει ο ιστορικός σταθμός που, πριν το κλείσιμο του πομπού, συμπλήρωσε 65 χρόνια λειτουργίας. Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «αναγκαία και σημαντική» την ύπαρξη της τοπικής ΕΡΑ και αναφέρθηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση και τα αθλητικά.

Ραδιοφωνικό χρόνο ζητά η ΕΡΑ Ιωαννίνων από το Δημοτικό Ραδιόφωνο

Την έμπρακτη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και όλων των τοπικών φορέων της Ηπείρου ζητούν οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων προκειμένου να εκπέμψει πρόγραμμα και πάλι ο σταθμός με το δικό του σήμα. Ζητούμενο αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών που επί 65 χρόνια παρείχε στην πόλη και σε όλα τα ορεινά, επιμεθόρια και παραμεθόρια χωριά, καθώς και η ποιοτική ψυχαγωγία. Οι προσκεκλημένοι της «Πρωινής Ενημέρωσης», επί τρεις ημέρες, τονίζουν την ανάγκη της άμεσης επαναλειτουργίας του πομπού που θα σημάνει και την κανονική λειτουργία του ιστορικού σταθμού των Ιωαννίνων. Στη σημερινή συνέλευση αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκπομπή ραδιοφωνικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου (ertopen.gr). Επίσης, εστάλησαν επιστολές στον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο της ΔΕΠΕΙ, έχοντας ως βασικό αίτημα την παροχή ραδιοφωνικού χρόνου για την εκπομπή προγράμματος της ΕΡΑ μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική του μαύρου, αποφάσισε και προχώρησε στο κλείσιμο του τελευταίου πομπού που μετέδιδε το πρόγραμμα του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, που σχεδόν 7 μήνες τώρα, αδιαλείπτως συνέχιζαν να δυναμώνουν τη φωνή της τοπικής κοινωνίας, βρίσκονται μπροστά σ αυτή τη νέα πραγματικότητα, αλλά επιμένουν, δεν υποστέλλουν τη σημαία της τοπικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, παράγοντας καθημερινά ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Ζητούμε τη συνδρομή σας, για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων στα ερτζιανά της περιοχής μας, για να μη σιγήσει ο ιστορικός σταθμός που έχει συνδέσει την παρουσία του με τα 65 τελευταία χρόνια της ζωής της πόλης των Ιωαννίνων.

Παρακαλούμε να μας διαθέσετε ραδιοφωνικό χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, ώστε ο κάθε πολίτης της περιοχής μας να έχει τη δυνατότητα να ακούει τη φωνή της ΕΡΑ Ιωαννίνων μέσω της συχνότητάς σας, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στους θιασώτες του μαύρου και τους ντόπιους υποστηρικτές του».

OΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...