Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Γιάφκα» Ραδιοφωνική «χιονοδρομία»

«Αισθάνθηκα ότι υπήρξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη Ολυμπιάδα για τη χιονοδρομία και μας χαροποίησε αυτό, γιατί κανείς δεν ήξερε τί κάνουμε», δήλωσε νωρίτερα η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi και πρωταθλήτρια του σκι αντοχής, Παναγιώτα Τσακίρη, στον Σπύρο Χαριτάτο και τη ραδιοφωνική «Γιάφκα». 


«Η χιονοδρομία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. Ακόμα και η Τζαμάικα, όπως και άλλες χώρες της Αφρικής έχουν “μπάτζετ” πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες αν κάποιος δεν στηρίξει οικονομικά έναν αθλητή, γιατί δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Εγώ, για οικονομικούς λόγους πρέπει να εργάζομαι   (σε οικογενειακή επιχείρηση) ώστε να μπορώ να εξοικονομώ ό,τι χρειάζομαι για   τις προπονήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Τσακίρη.


«Για μας η επιτυχία είναι ότι φτάσαμε μέχρι εκεί, με τον τρόπο που προπονούμασταν και τις υποδομές που είχαμε. Άλλες αποστολές θεωρούσαν αστείο ότι υπάρχει ελληνική αποστολή χιονοδρομίας. Η βοήθεια είναι πολύ μικρή και δυστυχώς δεν μπορούμε να φτάσουμε αθλητές του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των αθλητών που φέτος ζητούσαν βοήθεια από τον κόσμο που αγαπάει τη χιονοδρομία. Ήμασταν μια ομάδα στο Sochi που δεν ξέραμε αν θα έχουμε αύριο. Είναι κρίμα να μας χαρακτηρίζουν ως τουρίστες που ξοδεύουν τα λεφτά του κράτους ενώ είμαστε πραγματικοί μαχητές», πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τέλος, για την οικονομική κατάσταση και την κρίση στην Ελλάδα, η Παναγιώτα Τσακίρη ανέφερε ότι: «Με τρομάζει το πόσο δυσκολότερα γίνονται τα πράγματα χρόνο με το χρόνο. Δεν θα ήθελα να δω τον λαό μου να τρώγεται μεταξύ του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...