Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ & Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΝΟΣ στον Trollradio.gr

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, 20.00 – 21.00


Έναν από τους μικρούς «θησαυρούς» της ελληνικής δραματουργίας παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο θίασος «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα του, Μήτσου Ευθυμιάδη, ο «Φώντας» αναδεικνύει τη διαχρονική του αξία και τους πολιτικούς συμβολισμούς του μέσα από τη λιτή σκηνοθετική ανάγνωση που προτείνει η Αγγελική Ξένου, η οποία μάλιστα ανέθεσε στο  συγκρότημα «KollektivA» τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής.


Με αφορμή τη σχέση ενός ζευγαριού, του Βούλη (τον υποδύεται ο Αντώνης Ξένος) και της Αριστέας (την υποδύεται η Ελένη Γερασιμίδου), αναδεικνύονται οι δεσμοί που «ενώνουν» εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενο. Ο Βούλης, ένας άχρηστος σύζυγος, παρασιτεί εις βάρος της Αριστέας. Συντηρεί και παρατείνει την κατάσταση αυτή προς όφελός του, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα παραπλάνησης. Ένα από αυτά είναι και ο Φώντας. Πρόσωπο ανύπαρκτο, αλλά παρόλα αυτά κεντρική αναφορά του έργου. Ο «Φώντας» συμβολίζει τις φρούδες ελπίδες, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τις αυταπάτες, οτιδήποτε προβάλλει ως κοινωνικό εμπόδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Με αφετηρία τον «Φώντα» θα περιδιαβούμε τον πολιτισμό που σαφώς οδηγεί στην πολίτική και από εκεί θα δούμε που αλλού… μιας και η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος είναι πολλοί έμπειροι σε τέτοιες «βόλτες». Εσείς απλά δεν έχετε παρά να συντονιστείτε μαζί μας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, 20.00 – 21.00 στον Trollradio.gr και στην εκπομπή «Ελληνική Σκηνή Στον Αέρα» με την Κλειώ Γκόλνα & τον Γιάννη Παλαβούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...