Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανδρεάδης – Συγγελάκης: «Οδηγός επιβίωσης»… για μια κοινωνία χωρίς ομοφοβία

Το Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013, λίγο μετά τις 19:00, η εκπομπή «Οδηγός επιβίωσης», ανέδειξε το θέμα της ομοφοβίας. Με φόντο τις 3 αυτοκτονίες νεαρών στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο, αποτελέσματα ομοφοβικής συμπεριφοράς τρίτων και περιθωριοποίησης, η Ντίνα Μόσχου συνομίλησε με τον δημοσιογράφο και μόνιμο συνεργάτη της εκπομπής, Θεόδωρο Ανδρεάδη- Συγγελάκη, για το φλέγον αυτό ζήτημα.


Ο κ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης, τόνισε τη σημαντικότητα του προβλήματος της ομοφοβίας αναφερόμενος στη συγκλονιστική ιστορία του 21χρονου Σιμόνε, στην Ιταλία, που αυτοκτόνησε εξαιτίας της περιθωριοποίησής του, λόγω της σεξουαλικής του ταυτότητας.

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια της συζήτησης έκανε μία αποκλειστική για τον Alpha 989, τοποθέτηση σχετικά με το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. Όπως ο ίδιος είπε, όταν διάσημες προσωπικότητες γνωστοποιούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα, αποτελούν παραδείγματα που λειτουργούν θετικά στην αλλαγή του τρόπου σκέψης των ανθρώπων. Υποστηρικτικά, ανέφερε περιπτώσεις διασήμων στην Ιταλία που έχουν πράξει ανάλογα. Η σκέψη αυτή ήταν που τον παρακίνησε να δώσει την προσωπική του χροιά στο άρθρο.

«Να πάψουμε να ταυτίζουμε τη σεξουαλικότητα, ιδίως όταν πρόκειται για άτομα του ίδιου φύλου μόνο με την ερωτική πράξη. Είναι αγάπη, ανθρώπινες σχέσεις, σχέσεις με τους συγγενείς, τους συναδέλφους… στα οποία όλοι μπορούν να δώσουν κάτι σημαντικό», είπε κλείνοντας.

 Ακούστε όλη τη συνομιλία  εδώ:
http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=64927

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...