Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ν.Τσιμπίδας: O τελευταίος δημοσιογράφος που έκανε εκπομπή στην ΕΡΑ μιλά για την εισβολή των ΜΑΤ

​Ο Νίκος Τσιμπίδας ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που έκανε εκπομπή στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ, τη στιγμή που εισέβαλαν τα ΜΑΤ.


Ο δημοσιογράφος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό εκείνες τις στιγμές:

«Είχε ξεκινήσει η εκκαθάριση όροφο-όροφο στο Ραδιομέγαρο, κάποια στιγμή βρέθηκαν και στο ραδιοθάλαμο του Δικτύου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου στεγάζονται όλα ρα ραδιόφωνα τους τελευταίους πέντε μήνες. Έτυχε να είμαι εγώ ο τελευταίος άνθρωπος στο ραδιόφωνο, όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ εισήλθε στο ραδιοθάλαμο. Δυο άνδρες στάθηκαν με τα όπλα τους στην πόρτα, ο υπεύθυνος αξιωματικός μου ζήτησε να βγω από το ραδιοθάλαμο, τον ρώτησα αν υπάρχει ρητή τέτοια εντολή, μου απάντησε πως «ναι», μου επέτρεψαν να πάρω τα προσωπικά μου αντικείμενα, και με οδήγησαν σε ένα περιπολικό και από εκεί στη ΓΑΔΑ. Έτσι ήταν το τελευταίο μήνυμα που μπορέσαμε να μεταδώσουμε στους ακροατές της ελληνικής ραδιοφωνίας, που μέχρι εκείνη την ώρα έστελναν κατά δεκάδες τα μηνύματα συμπαράστασης. Είναι σκηνές που ελπίζω και εύχομαι να μη ζήσει κανένας συνάδελφος και πολίτης. Ήταν μια ακραία κίνηση καταστολής και φίμωσης που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση σε αυτή την ελεύθερη φωνή που επί πέντε μήνες λέγεται ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση».

Και προσθέτει, πως «εμείς είχαμε λάβει λίγες μέρες μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έμπαινε λουκέτο στην ΕΡΤ, γράμμα από το ΥΠΟΙΚ στο οποίο έλεγε πως είμαστε οι πλέον υπεύθυνοι, και πως θα πρέπει να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε τη δημόσια περιουσία. Αυτό κάναμε, και είχε σταλεί και εξώδικο τον Ιούλιο, αν θέλανε να προσέλθουνε να μπούνε στο λογιστήριο και να πάρουνε τα στοιχεία που θέλανε» λέει, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των απολυμένων, τονίζοντας πως:

«Ξέρουμε ότι υπήρχε ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει τη μηχανοργάνωση, και όλ΄αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!»

Αν και περίμεναν κάποια στιγμή την εισβολή των ΜΑΤ, λέει, πως «όσες στιγμές κι αν έχεις παίξει αυτή τη σκηνή στο κεφάλι σου, δεν έχει καμία σχέση με τη στιγμή που συμβαίνει!»

Καταλήγει δε λέγοντας, πως «η ιστορία σχολιάζει και γράφει ήδη. Η ΔΤ δεν έπρεπε να στελεχωθεί, δεν έπρεπε να λειτουργεί και να υφίσταται. Υφίσταται μόνο με τη συνδρομή τους!» αναφερόμενη στους παλιούς συναδέλφους του που στελέχωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση.





Πηγή: LIVE U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...