Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κέρκυρα: Mπαράζ καταδίκης της εισβολής

Διαδήλωση στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης για τα όσα πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο, συνέβησαν χθες τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα corfupress:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ    

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαρόκο, λόγω των γεγονότων στην ΕΡΤ. - Μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα, πολιτικούς και φορείς (και) στην Κέρκυρα.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ:
"Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πανελλαδικά. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα σωματεία και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ σήμερα Πέμπτη 7 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα".

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Η ελεύθερη έκφραση ξαναφιμώνεται!

"Η Δημοκρατία καταστέλλεται για μία ακόμη φορά και η ελεύθερη έκφραση φιμώνεται. Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η απολυταρχική εντός των τειχών και υποτελής εκτός των συνόρων συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική  ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου.
Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο σε Δημοκρατική χώρα και σε καιρό ειρήνης να εισβάλλουν δυνάμεις καταστολής σε κτίριο ραδιοτηλεόρασης. Ακόμα και στη νέα «δημόσια» τηλεόραση οι εργαζόμενοι μπαινοβγαίνουν στα στούντιο επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους σε αστυνομικές δυνάμεις.
Από τη πρώτη στιγμή της εισβολής δεκάδες συναγωνιστών συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο. Ώρα με την ώρα ο κόσμος που αγανακτεί, αντιστέκεται και διαμαρτύρεται, πυκνώνει.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να κάνει δική του υπόθεση το δικαίωμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να συνεχίσει να αγωνίζεται με σκοπό την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που συνεχώς μας επιβάλλει αυτή η αυταρχική κυβέρνηση".

 Πηγή: http://www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...