Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου ζωντανά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Μέσα από έναν ιστορικό χώρο, «φάρο πολιτισμού» όπως τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ακούστηκε χθες η φωνή του Πειραιά. 


Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου έστησε τα μικρόφωνα του Alpha 989 στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου και ανέβηκε για μια ζωντανή εκπομπή που γέμισε συναισθήματα, αναμνήσεις, νοσταλγία, ιστορίες, αλλά και πολιτικό λόγο.


Με τη συμβολή Δημήτρη  Αλφιέρη, ραδιοφωνικού παραγωγού του Alpha 989, αλλά και υπεύθυνου του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, η εκπομπή ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή στην περίοδο που πρωτολειτούργησε το θέατρο, βιωματικές εμπειρίες, αλλά και με μία εκτενή αναφορά από τον δήμαρχο, στη διαδικασία ανακαίνισής του, καθώς και τη σημερινή του όψη.

Στη συνέχεια, σχετικά με τις παραστάσεις που θα ανέβουν στο θέατρο, ο πρώην δήμαρχος και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Φασούλας τόνισε ότι τα έργα που θα παίζονται δεν θα πολιτικοποιούνται. Ο Παναγιώτης Τζαμαριάς, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη σειρά του παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Ο κ. Τζαμαριάς, σχετικά με την τρέχουσα παράσταση, την «Ιλιάδα», ανέφερε ότι: «Στόχος είναι να κάνουμε το ανοίκειο, οικείο στον κόσμο».

Η Ευαγγελία Μπαφούνη, ιστορικός, διηγήθηκε σύντομες ιστορίες για τον Πειραιά, ενώ μίλησε και για το περίφημο ρολόι του, το οποίο έχει αποτελέσει πολλές φορές σημείο αναφοράς και συναντήσεων για τους Πειραιώτες και βρίσκεται υπό ανακατασκευή.

Η εκπομπή έκλεισε με τα λόγια της Μαίρης Βλαχάκου, υπεύθυνης του γραφείου Τύπου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: «Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου που με αξίωσες να δω το Δημοτικό Θέατρο έτσι»!

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=9554&prodId=127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...