Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Μια εκπομπή στη σκιά του Παρθενώνα - «Ζήσαμε αληθινά» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013, στις 18:00 – 20:00, το Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε τις πόρτες του στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου και την εκπομπή «Ζούμε αληθινά», για ένα δίωρο με αποκαλύψεις, γέλιο, συναισθηματική φόρτιση, αλλά και πολύ νόστιμες γεύσεις.

Στον 2ο όροφο του μουσείου, στο εστιατόριο, λίγο πριν την έναρξη της εκπομπής, συναντήσαμε κάτι ασυνήθιστο. Δύο θαμώνες του εστιατορίου, ένας άνδρας με το παιδί του, μας αποκάλυψαν ότι σχεδόν καθημερινά επιλέγουν το χώρο αυτό για να κάνει ο μικρός μαθητής τη μελέτη του για το σχολείο!

Όταν τα μικρόφωνα άνοιξαν, το προσωπικό του μουσείου, άνθρωποι με όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά, άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των αποκαλύψεων. Αρχικά, η Κάθυ Παράσχη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης, μας πληροφόρησε ότι το μουσείο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γραφειοκρατίας και επίσης ότι το μουσείο πληρώνει και χαράτσι...

Η Νίκη Δόλλη, υπεύθυνη των καταστημάτων του μουσείου, ανέφερε ότι: «Ο σκοπός λειτουργίας των πωλητηρίων είναι να επεκτείνουμε την εμπειρία του επισκέπτη.            Ο επισκέπτης, παίρνει ένα “κομμάτι” του μουσείου μαζί του όταν φεύγει» και «ένας ακόμη λόγος είναι η υποστήριξη της λειτουργίας του μουσείου». Οι πηγές εσόδων του μουσείου, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν μέλη του προσωπικού, είναι            οι εισπράξεις από τα εισιτήρια εισόδου, τα πωλητήρια, το εστιατόριο και την καφετέρια.

Η Βίκυ Κεχαγιά, δημόσιος υπάλληλος, για τους πελάτες των πωλητηρίων δήλωσε ότι: «Οι Έλληνες είναι πιο δύσκολοι πελάτες. Έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Οι ξένοι, είναι πιο ευγενικοί, πιο υπομονετικοί».

Ο Κώστας Βασιλειάδης, συντηρητής, έκανε μία αποκάλυψη στο μικρόφωνο  του Alpha 989. Μας είπε ότι είναι υπό κατασκευή, εντός του μουσείου, τμήματα από τη ζωφόρο σε κλίμακα 1:10.

Τέλος, αποκλειστικά στην εκπομπή  «Ζούμε αληθινά», η Μαρίνα Καντώρου και η Ελένη Αρμάου προσπάθησαν να μεταφέρουν στους ακροατές τις νοστιμιές του εστιατορίου, παρουσιάζοντας το νέο μενού, που αποτελείται από ελληνικές συνταγές που φτιάχνονται μόνο από ελληνικά προϊόντα και προσφέρονται στο κοινό σε χαμηλές, όπως μας ανέφεραν, τιμές.

Ακούστε όλη την εκπομπή  εδώ:
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=9394&prodId=127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι υβριστικά ή.. διαφημιστικά !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...